среда, 17. јун 2009.

Каленић бр.3, 2009.


На интернет страни шумадијске епархије јутрос је постављен нови (трећи) број епархијског часописа Каленић. Од текстова интересантних за читаоце овог форума издвајамо:
- Текст Милана Кочијашевића Свети апостол Павле у иконографији, стр.5
- Јоргос Кордис - Теоријско - богословска основа византијског сликарског стила, на стр. 6-8, је део из књиге Фајумски портрети и византијска икона која је у припреми за издавање у оквиру нове едиције Зограф, издавачке установе шумадијске епархије (као и књиге Ричарда Темпла - Иконе и тајновити извори хришћанства и У ритму, етос линије у византијском сликарству, такође ос др Јоргоса Кордиса), такође на првој унутрашњој страни корица можете у оквиру сталне рубрике Православна галерија погледати неколико радова овог изузетног уметника и теоретичара црквене уметности, а о коме ћете на овим странама и у будуће моћи да прочитате доста тога.
- на 36. и 37. страни је приказ књиге Против иконокласта, светог Никифора патријарха цариградског, а у наставку:
- приказ књиге Посне сликарске технике, допуњене методе иконописања Југослава Оцокољића. Овај приказ ћу поставити на блогу у целини, данас или сутра.
У међувремену комплетан број Каленића можете преузети са ове адресе:
http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/download/Kalenic/kalenic3,2009.pdf
десни клик и save target as, или га просто отворите у новом прозору или табу.
На адреси: http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=19&Itemid=72 , можете погледати и скинути и предходне бројеве.

Нема коментара:

Постави коментар